Herbal Aurum Makedonija

Herbal Aurum gel za masazu za Makedoniju

Ублажете ја болката
Ги намалува отоците
Ги ублажува болките од осификација
Ги ублажува болките од артоза
Ги ублажува болките од реума и артритис
Ги ублажува сите видови на спортски повреди, набивања, истегнувања, ја подобрува циркулацијата и ја враќа природната боја на кожата
Помага кај воспаление и грчеви во мускулите
Помага при болна состојба на `рскавиците
Ќе почувствувате олеснување веднаш по првото нанесување

Mентол
Ментолот е природен анестетик и има благо антисептичко дејство. Влијае на рецепторите за чувство на температура, па затоа ментолот дава сензација на ладење на кожата. Со тоа се ублажуваат симптомите како што се оток, болка и прегреаност на воспаленото место.

Камфор

Маслото од камфор се употребува во облик на раствор за втријување, делува антивоспалувачки и на кожата предизвикува краткотрајно ширење на крвните садови, со што се добива сензација на топлина, додека површински благо ја лади кожата. Камфорот делува како антисептик, ги спречува воспалувањата, стимулира циркулација, го зајакнува тонусот на кожата, давајќи пријатно чувство на ладење.

Еукалиптус

Освен тоа што делува смирувачки, етеричното масло од еукалиптус нè штити од бактерии и микроби додека кожата брзо го впива. Маслото од еукалиптус се препорачува за масажа на телото, затоа што помага во лекување на иритации на кожата, убоди од инсекти и пликови. За масажа на грбот и рамењата користете еукалиптусово масло со масло витамин Е, бидејќи ја олеснува масажата. Како природен аналгетик, еукалиптусовото масло ги ублажува болките во телото и зглобовите, т.е. го опушта и умот и телото.

Рузмарин

Рузмаринот одамна е познат како лековита билка. Етеричното масло од рузмаринот има антиоксидантско и антисептичко дејство, ја прочистува и тонира кожата, ја смалва надуеноста на стомакот, а еднакво е делотворен и кај подобрување на памтењето. Етеричното масло од рузмарин поседува антимикробни и антисептички квалитети. Судејќи според заклучоците на стручњаците на Медицинскиот Факултет во Катанија во Италија, станува збор за супстанца која помага во целите во борба против оштетувања на кожата.

Зошто Herbal Aurum гелот е единствен?
Единствената патентирана формула овозможува:

Најбрзо продирање низ кожата
Најдлабоко навлегување во ткивата
Драстично подобрување на локалната циркулација
Со подобрување на локалната циркулација овозможуваме да дојде со “самоизлекување” и поправање на состојбата на леченото место на најприроден можен начин.

 

PORUČIVANJE