O caps – cena – gde kupiti – iskustva – Srbija – Bosna

O caps kapsule u sastavu beta karotena, vitamina C, cinka i vitamina E, za osobe koje imaju sa oštećen vid. O caps delovanjem može uticati na smanjenje pritiska u očima, vraćanje vida i sprečavanje razvoja očnih bolesti.

O Caps ima sledeća svojstva:
Ublažava umor, napetost i svrab u očima;
Smanjuje iritaciju oka;
Eliminiše zamagljen vid;
Učinkovit u širokom spektru očnih bolesti, od kratkovidnosti i dalekovidosti do glaukoma i katarakte;
Pomaže kod sindroma računarskog vida (SKS) i njegovih posledica (eliminiše glavobolje i bolove u leđima i vratu).
Princip delovanja O caps za vid upravo se zasniva na obnavljanju proteina i cirkulacije krvi u sočivu i rožnjači oka.

Kako se koristi O caps

Koristite jednu kapsulu između obroka jednom do dva puta dnevno.
Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.
Proizvod nije namenjen osobama preosetljivim na sastojke, deci, trudnicama i dojiljama.

Sastojci O caps preparata potencijalno pomažu u borbi protiv očnih tegoba

Beta karoten – antioksidans koji se u ljudskom telu pretvara u vitamin A, čija je jedna od važnijih uloga održavanje zdravlja očiju.
Karotenoidi su pigmenti koji se prirodno nalaze u biljkama, dajući intenzivne boje voću i povrću. Ima ih u izobilju u prirodi. Smatra se da ima preko 500 različitih karotenoida, uključujući i beta-karoten, alfa karoten, lutein, i dr… Naziv beta-karoten je izveden iz latinskog naziva za šargarepu, s obzirom na to da je ovaj sastojak prvobitno otkriven u korenu šargarepe. To je jako obojen pigment koji daje žutu i narandžastu boju voću i povrću. Jednom unešen, pretvara se u vitamin A (retinol) koji ima nekoliko bioloških funkcija u telu. Vitamin A takođe deluje kao antioksidant koji štiti ćelije od štetnog dejstva slobodnih radikala.
Beta-karoten i nekoliko drugih karotena su poznati i pod nazivom “provitamin A” zbog toga što deluju kao prekursori u produkciji vitamina A u telu. Ostali karoteni kao likopen, lutein npr. ne mogu biti pretvoreni u vitamin A. Oko 50% vitamina A u vegetarijanskoj ishrani se obezbeđuje putem beta-karotena i ostalih karotenoida. Vitamin A je jako važan za zdravlje vida i učestvuje i u procesima rasta i diferencijacije ćelija.

o caps

Vitamin C – štiti osetljive sulfo-hidroksilne grupe proteina u očima od oksidacije.
Vitamin C je neophodan za normalno funkcionisanje nervnog sistema, štiti ćelije od oksidativnog stresa, smanjuje umor, jača imuni sistem organizma

Cink – ima antiinflamatorno dejstvo, sprečava progresiju senilne makularne degeneracije u vlažni oblik.
Cink se u organizmu nalazi u malim količinama, oko 2 ili 3 gr. Ali baš zbog toga i mali deficit organizam oseti. Cink učestvuje u mnogim procesima u organizmu. Da navedemo neke bitne uloge cinka kako bi shvatili koliko nam je bitan:

Učestvuje u sintezi proteina, pa tako podstiče mentalni I fizički rast i razvoj.
Doprinosi jačanju imuniteta i otpornosti organizma, smanjuje mogučnost prehlade. Vitamin A pospešuje resorpciju Cinka, a u kombinaciji sa vitaminom C je odličan izbor za prevenciju prehlada.
Sprečava opadanje kose, a kožu čini svežom i zdravom. Nedostatak može biti i razlog pojave peruti, opadanja kose, pucanja i listanja noktiju.
Kao jak antioksidans bitan je za zdravlje oka.
Sastavni je deo koštanog sistema, pa je jako bitno uzimati ga u menopauzi jer smanjuje rizik od osteoporoze. Ovde je bitno napomenuti da se Cink i Kalcijum trebaju uzimati odvojeno jer će se tako bolje resorbovati, dok recimo vitamin C pospešuje resorpciju cinka.
Ubrzava zarastanje rana, regeneraciju tkiva, pomažekod opekotina i posle hirurških intervencija.
Cink je esencijalni mineral, znači da ga organizam sam ne sintetiše i koliko ga imamo u organizmu je u direktnoj vezi sa našom ishranom. Namirnice bogate cinkom su: Crvena mesa, posebno govedina, jagnjetina i jetra, mleko i mlečni proizvodi, takođe ga ima u pšenici, kukuruzu, kupusu, pasulju, kikirikiju, orasima, bademima i semenkama bundeve i suncokreta. Takođe unos velikih količina kofeina i nikotina mogu biti razlog nedostatka cinka.

Vitamin E – još jedan sastojak koji smanjuje rizik od senilne makularne degeneracije i katarakte.
Vitamin je snažni antioksidans koji štiti organizam i povoljno deluje kod svih stanja praćenih povećanim oksidativnim stresom.

Pored antioksidantnog dejstva, vitamin E je uključen u imunološku funkciju.

 

PORUČITE OVDE